ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Καθηγητής Ηλεκτρονικών Υλικών στην Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ)

 

Ο Ευάγγελος Β. Χριστοφόρου, Διδάκτορας Μηχανικός του Πανεπιστημίου του Λονδίνου είναι Καθηγητής Ηλεκτρονικών Υλικών στην Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Η επιστημονική του ομάδα, η ομάδα των ηλεκτρονικών και μαγνητικών υλικών στο ΕΜΠ (www.magnetics.metal.ntua.gr) αναπτύσσει έρευνα στα παρακάτω πεδία:

 • Υλικά και εφαρμογές για αισθητήρες και μορφομετατροπείς, με σημαντικότερο προϊόν την μέθοδο και διάταξη για την μαγνητική επιτήρηση της κατανομής του τανυστή τάσεων σε χάλυβες.
 • Υβριδικά ηλεκτρικά συστήματα, με την σημαντικότερη καινοτομία την αειφόρα και οικονομική παραγωγή υδρογόνου από το νερό.
 • Μαγνητικές τεχνικές για βιο-ιατρικές εφαρμογές, μια νένα δραστηριότητα της ομάδας, που αφορά στην οδήγηση και επιτήρηση της θέσης μαγνητικών νανο-σωματιδίων.

Ο Ευάγγελος Χριστοφόρου είναι ενεργά συνδεδεμένος με πλειάδα βιομηχανιών στην θεματική περιοχή των αισθητήρων, της ενέργειας και της υγείας, υλοποιώντας βιομηχανικά και ερευνητικά έργα. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 150 άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά (h-index=21) και έχει δώσει περισσότερες από 30 προσκεκλημένες εργασίες σε διεθνή συνέδρια. Είναι ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Δίκτυο Μαγνητικών Μη Καταστροφικών Δοκιμών, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Μη Καταστροφικών Δοκιμών, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Μαγνητικών Αισθητήρων και Μορφομετατροπέων (EMSA Conference), Πρόεδρος του Διεθνούς Συνεδρίου σε Υλικά και Εφαρμογές για Αισθητήρες και Μορφομετατροπείς (IC-MAST); Εκδότης του επιστημονικού περιοδικού “Journal of Materials and Applications for Sensors and Transducers”, Περιφερειακός Εκδότης του περιοδικού “Recent Patents in Material Science”; Μέλος της Εκδοτικής Επιτροπής του περιοδικού “Journal of Electrical Engineering”, “Journal of Automation Mobile Robotics and Intelligent Systems” και “Measurement Automation Robotics”

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προεδρος Επιστημονικη Επιτροπης

 • ΚΟΥΣΚΟΥΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

  Καθηγητής Δερματολογίας - Νομικός Πρόεδρος Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικήςτ. Αντιπρύτανης – Γεν. Γραμ. Υπουργείου Παιδείας

 • ΤΖΕΝ ΙΩΑΝΝΗΣ

  π. Πρόεδρος Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), συνεργάτης Διεθνών Σχέσεων Δήμου Αθηναίων

Επιστημονικη Επιτροπη

 • ΑΘΑΝΑΣOΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤIΝΟΣ

  Ομότιμος Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου

 • ΒIQUET GUY

  Σύμβουλος Διεθνών Θαλάσσιων Μεταφορών,  Διεθνούς Εμπορίου

 • ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

  Σύμβουλος Ανάπτυξης Διεθνών Πωλήσεων. Διευθύνων Σύμβουλος DK Consultants  

 • ΚΟΥΣΚΟΥΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

  Καθηγητής Δερματολογίας - Νομικός Πρόεδρος Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικήςτ. Αντιπρύτανης – Γεν. Γραμ. Υπουργείου Παιδείας

 • ΚΟΥΤΣΟΥΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ

  Καθηγήτρια Προσαρμοσμένης Κινητικής Δραστηριότητας στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

 • ΚΡΙΕΜΑΔΗΣ ΘΑΝΟΣ

  Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

 • ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

  Ειδικός Επιστήμονας Άμυνας & Ασφάλειας, ειδικός συνεργάτης Κέντρου Μελετών Ασφάλειας της Γενεύης

 • ΣΤΕΦΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

  Πολιτικός Μηχανικός (ΕΜΠ)

 • ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

  Καθηγητής Ηλεκτρονικών Υλικών στην Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ)  

 • ΨΥΛΛΑΚΗ ΕΛΙΑ

  Αναπληρώτρια Πρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Πολυτεχνείου Κρήτης και Καθηγήτρια Υδατικής Χημείας στη Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος.  

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΛΗΝΟΚΙΝΕΖΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ «ΕΚΙΝΑ» Α.Μ.Κ.Ε.

Λ. Βουλιαγμένης & Θέτιδος 12, ΤΚ 166 75, Γλυφάδα

Τηλ.: 213 0263868, 213 0273633
Fax: 211 7708355
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.