ΤΖΕΝ ΙΩΑΝΝΗΣ

π. Πρόεδρος Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), συνεργάτης Διεθνών Σχέσεων Δήμου Αθηναίων

Ο Ιωάννης Τζεν έχει σπουδάσει Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά, στο Τμήμα Νομικών και Οικονομικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Ιεράς Καρδίας (Cattolica del Sacro Cuore) στη Ρώμη.

Από το 1970 όπου ξεκινά η επαγγελματική του διαδρομή υπηρετεί σε θέσεις ευθύνης σε Ελληνικές Πρεσβείες στη Γαλλία, τη Σουηδία/Φινλανδία, και ως Σύμβουλος στις Ελληνικές Πρεσβείες στο Βέλγιο/Λουξεμβούργο, στη Γαλλία, στην Ιταλία και στην Αλβανία.

Ως πανεπιστημιακός, ο Ιωάννης Τζεν έχει διδάξει «Διεθνές Εμπόριο» στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Πειραιά και «InternationalMarketingκαι MarketAccess στην Ανατολική Ευρώπη» στο Τ.Ε.Ι. Πειραιά, αλλά και σε πολλές ακόμη σχολές, όπως στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, στη Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών και στην αντίστοιχη του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρουμανίας.

Ο Ιωάννης Τζεν διατελεί ενεργό ή/και επίτιμο μέλος σε πολλαπλούς φορείς και οργανώσεις και έχει τιμηθεί από τη Γαλλική Δημοκρατία, τη Σουηδία, το Βέλγιο, την Αρμενία, την Κύπρο, το Ισραήλ, το Ευρω-Κινέζικο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης και τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας.

Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 300 εκδόσεις σε επιστημονικά περιοδικά και στον τύπο.

Μιλά Γαλλικά, Αγγλικά και Ιταλικά.

Το 1987 -1989 εργάζεται ως Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος στο Hellenic Board Export and Counter trade HEC, ενώ από το 1991 εργάζεται σε ηγετικές θέσεις ως επικεφαλής ή πρόεδρος σε φορείς, οργανισμούς και υπουργεία όπως στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, στο Διαβαλκανικό και Παρευξείνιο Επιχειρηματικό Κέντρο και στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων - Βουλή των Ελλήνων.

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προεδρος Επιστημονικη Επιτροπης

 • ΚΟΥΣΚΟΥΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

  Καθηγητής Δερματολογίας - Νομικός Πρόεδρος Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικήςτ. Αντιπρύτανης – Γεν. Γραμ. Υπουργείου Παιδείας

 • ΤΖΕΝ ΙΩΑΝΝΗΣ

  π. Πρόεδρος Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), συνεργάτης Διεθνών Σχέσεων Δήμου Αθηναίων

Επιστημονικη Επιτροπη

 • ΑΘΑΝΑΣOΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤIΝΟΣ

  Ομότιμος Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου

 • ΒIQUET GUY

  Σύμβουλος Διεθνών Θαλάσσιων Μεταφορών,  Διεθνούς Εμπορίου

 • ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

  Σύμβουλος Ανάπτυξης Διεθνών Πωλήσεων. Διευθύνων Σύμβουλος DK Consultants  

 • ΚΟΥΣΚΟΥΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

  Καθηγητής Δερματολογίας - Νομικός Πρόεδρος Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικήςτ. Αντιπρύτανης – Γεν. Γραμ. Υπουργείου Παιδείας

 • ΚΟΥΤΣΟΥΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ

  Καθηγήτρια Προσαρμοσμένης Κινητικής Δραστηριότητας στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

 • ΚΡΙΕΜΑΔΗΣ ΘΑΝΟΣ

  Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

 • ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

  Ειδικός Επιστήμονας Άμυνας & Ασφάλειας, ειδικός συνεργάτης Κέντρου Μελετών Ασφάλειας της Γενεύης

 • ΣΤΕΦΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

  Πολιτικός Μηχανικός (ΕΜΠ)

 • ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

  Καθηγητής Ηλεκτρονικών Υλικών στην Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ)  

 • ΨΥΛΛΑΚΗ ΕΛΙΑ

  Αναπληρώτρια Πρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Πολυτεχνείου Κρήτης και Καθηγήτρια Υδατικής Χημείας στη Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος.  

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΛΗΝΟΚΙΝΕΖΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ «ΕΚΙΝΑ» Α.Μ.Κ.Ε.

Λ. Βουλιαγμένης & Θέτιδος 12, ΤΚ 166 75, Γλυφάδα

Τηλ.: 213 0263868, 213 0273633
Fax: 211 7708355
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.