ΣΤΟΧΟΙ - ΣΚΟΠΟΙ

Το Ελληνοκινεζικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης «ΕΚΙΝΑ» ιδρύθηκε για να καθιερωθεί ως ο «τόπος συνάντησης» μεταξύ του Ελληνικού και του Κινεζικού λαού για τη διευκόλυνση και τη συνεχή ανάπτυξη των μεταξύ τους σχέσεων σε τομείς που αφορούν στην επιστήμη, στην έρευνα, στον πολιτισμό, στην επιχειρηματικότητα, στο εμπόριο.

Σκοπός του ΕΚΙΝΑ είναι να καθιερωθεί ως ο ερευνητικός αυτός φορέας που θα διευκολύνει, θα προαγάγει και θα αναπτύξει σχέσεις αμοιβαιότητας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, με κοινό παρανομαστή τα πολλαπλά οφέλη της μεταξύ τους συνεργασίας.

Στο Ελληνοκινεζικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης κάθε ενδιαφερόμενος θα βρει το ιδανικό σημείο συνάντησης για να διευκολύνει τις συναλλαγές του με την Κίνα, να αναπτύξει σχέσεις με τους κατάλληλους ανθρώπους στα πλαίσια της υλοποίησης του έργου για το οποίο ενδιαφέρεται, να κινηθεί με ασφάλεια και ταχύτητα στην κινεζική πραγματικότητα, να γνωρίσει, να κατανοήσει και να προσεγγίσει με σεβασμό τον κινεζικό τρόπο σκέψης και δράσης, να οδηγηθεί σε σχέσεις αμοιβαιότητας ως προς τους στόχους και τα οφέλη.

Μέσα από το Ελληνοκινεζικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης θα δημιουργηθεί ο ιδανικός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ Ελλήνων και Κινέζων κάθε επαγγελματικής ειδικότητας και γνωστικού αντικειμένου. Άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, επιστήμονες, αθλητές, επικεφαλής επιχειρήσεων, στελέχη του εμπορικού και βιομηχανικού γίγνεσθαι, καλλιτέχνες και ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν, μέσα από τις δραστηριότητες και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του ΕΚΙΝΑ να ανταλλάσουν απόψεις, ιδέες, να γνωστοποιούν σχέδια και δράσεις προς αλλήλους, να συνεργάζονται, να αλληλεπιδρούν.

Τα μέλη του ΕΚΙΝΑ λειτουργούν ως εν δυνάμει συνεργάτες, μέλη ενός ευρύτερου διαπολιτισμικού χώρου που αντιλαμβάνονται τις ευκαιρίες που ανοίγονται από τη μεταξύ τους συνεννόηση, συνύπαρξη και συνεργασία, την οποία επιδιώκουν με επαγγελματισμό και σεβασμό.

Προεδρος Επιστημονικη Επιτροπης

 • ΚΟΥΣΚΟΥΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

  Καθηγητής Δερματολογίας - Νομικός Πρόεδρος Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικήςτ. Αντιπρύτανης – Γεν. Γραμ. Υπουργείου Παιδείας

 • ΤΖΕΝ ΙΩΑΝΝΗΣ

  π. Πρόεδρος Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), συνεργάτης Διεθνών Σχέσεων Δήμου Αθηναίων

Επιστημονικη Επιτροπη

 • ΑΘΑΝΑΣOΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤIΝΟΣ

  Ομότιμος Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου

 • ΒIQUET GUY

  Σύμβουλος Διεθνών Θαλάσσιων Μεταφορών,  Διεθνούς Εμπορίου

 • ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

  Σύμβουλος Ανάπτυξης Διεθνών Πωλήσεων. Διευθύνων Σύμβουλος DK Consultants  

 • ΚΟΥΣΚΟΥΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

  Καθηγητής Δερματολογίας - Νομικός Πρόεδρος Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικήςτ. Αντιπρύτανης – Γεν. Γραμ. Υπουργείου Παιδείας

 • ΚΟΥΤΣΟΥΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ

  Καθηγήτρια Προσαρμοσμένης Κινητικής Δραστηριότητας στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

 • ΚΡΙΕΜΑΔΗΣ ΘΑΝΟΣ

  Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

 • ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

  Ειδικός Επιστήμονας Άμυνας & Ασφάλειας, ειδικός συνεργάτης Κέντρου Μελετών Ασφάλειας της Γενεύης

 • ΣΤΕΦΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

  Πολιτικός Μηχανικός (ΕΜΠ)

 • ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

  Καθηγητής Ηλεκτρονικών Υλικών στην Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ)  

 • ΨΥΛΛΑΚΗ ΕΛΙΑ

  Αναπληρώτρια Πρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Πολυτεχνείου Κρήτης και Καθηγήτρια Υδατικής Χημείας στη Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος.  

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΛΗΝΟΚΙΝΕΖΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ «ΕΚΙΝΑ» Α.Μ.Κ.Ε.

Λ. Βουλιαγμένης & Θέτιδος 12, ΤΚ 166 75, Γλυφάδα

Τηλ.: 213 0263868, 213 0273633
Fax: 211 7708355
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.