ΨΥΛΛΑΚΗ ΕΛΙΑ

Αναπληρώτρια Πρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Πολυτεχνείου Κρήτης και Καθηγήτρια Υδατικής Χημείας στη Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος.

 

Η Έλια Ψυλλάκη (Elia Psillakis) είναι Αναπληρώτρια Πρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Πολυτεχνείου Κρήτης και Καθηγήτρια Υδατικής Χημείας στη Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος. Έλαβε το πτυχίο Χημικού με πρώτη σειρά αποφοίτησης από το Universitè Montpellier II της Γαλλίας το 1994 και το διδακτορικό της από το University of Bristol της Αγγλίας το 1997.

Η ερευνητική της δραστηριότητα στο Πολυτεχνείο Κρήτης αφορά κυρίως: (i) την ανάπτυξη καινοτόμων μεθόδων ανίχνευσης ιχνο-ποσοτήτων αναδυόμενων και επίμονων οργανικών ρύπων σε περιβαλλοντικά δείγματα και (ii) την περιβαλλοντική παρακολούθηση και εξέταση της τύχης σύγχρονων οργανικών ρύπων σε φυσικά και επεξεργασμένα συστήματα. Από το έργο της έχουν προκύψει μια πατέντα και 71 δημοσιεύσεις σε ISI διεθνή επιστημονικά περιοδικά, με δείκτη h-index=36 (Google Scholar). Μέχρι σήμερα οι αναφορές στο δημοσιευμένο έργο της είναι πάνω από 4000 στο Web of Science και 5000 στο Google Scholar, και για το έργο αυτό λάβει τρία βραβεία υψηλής απήχησης (“Top cited article awards”: 2006 Journal of Chromatography A, 2010 Analytica Chimica Acta, και 2013 Talanta). Tο 2007 έλαβε βραβείο Fulbright Research Award και μετέβη στο Caltech (U.S.A.) σαν επισκέπτρια καθηγήτρια. Από το 2005 έως το 2010 ήταν αξιολογητής ευρωπαϊκών προτάσεων Marie Curie Actions (Expert Evaluator) και το 2021 και 2013 αντιπρόεδρος του τομέα Χημείας των συγκεκριμένων αξιολογήσεων (Vice Chair of the chemistry evaluation panel).

Το εργαστήριο Υδατικής Χημείας διατηρεί συνεργασίες με πολλές διεθνώς αναγνωρισμένες ερευνητικές ομάδες στον τομέα της προετοιμασίας δειγμάτων και έχει εκπαιδεύσει ικανό αριθμό Ευρωπαίων διδακτόρων. Η Έλια Ψυλλάκη έχει τελέσει επιστημονικός υπεύθυνος αλλά και ερευνητικός συνεργάτης σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα.

Προεδρος Επιστημονικη Επιτροπης

 • ΚΟΥΣΚΟΥΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

  Καθηγητής Δερματολογίας - Νομικός Πρόεδρος Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικήςτ. Αντιπρύτανης – Γεν. Γραμ. Υπουργείου Παιδείας

 • ΤΖΕΝ ΙΩΑΝΝΗΣ

  π. Πρόεδρος Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), συνεργάτης Διεθνών Σχέσεων Δήμου Αθηναίων

Επιστημονικη Επιτροπη

 • ΑΘΑΝΑΣOΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤIΝΟΣ

  Ομότιμος Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου

 • ΒIQUET GUY

  Σύμβουλος Διεθνών Θαλάσσιων Μεταφορών,  Διεθνούς Εμπορίου

 • ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

  Σύμβουλος Ανάπτυξης Διεθνών Πωλήσεων. Διευθύνων Σύμβουλος DK Consultants  

 • ΚΟΥΣΚΟΥΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

  Καθηγητής Δερματολογίας - Νομικός Πρόεδρος Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικήςτ. Αντιπρύτανης – Γεν. Γραμ. Υπουργείου Παιδείας

 • ΚΟΥΤΣΟΥΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ

  Καθηγήτρια Προσαρμοσμένης Κινητικής Δραστηριότητας στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

 • ΚΡΙΕΜΑΔΗΣ ΘΑΝΟΣ

  Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

 • ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

  Ειδικός Επιστήμονας Άμυνας & Ασφάλειας, ειδικός συνεργάτης Κέντρου Μελετών Ασφάλειας της Γενεύης

 • ΣΤΕΦΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

  Πολιτικός Μηχανικός (ΕΜΠ)

 • ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

  Καθηγητής Ηλεκτρονικών Υλικών στην Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ)  

 • ΨΥΛΛΑΚΗ ΕΛΙΑ

  Αναπληρώτρια Πρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Πολυτεχνείου Κρήτης και Καθηγήτρια Υδατικής Χημείας στη Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος.  

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΛΗΝΟΚΙΝΕΖΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ «ΕΚΙΝΑ» Α.Μ.Κ.Ε.

Λ. Βουλιαγμένης & Θέτιδος 12, ΤΚ 166 75, Γλυφάδα

Τηλ.: 213 0263868, 213 0273633
Fax: 211 7708355
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.