ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ειδικός Επιστήμονας Άμυνας & Ασφάλειας, ειδικός συνεργάτης Κέντρου Μελετών Ασφάλειας της Γενεύης

Ο Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος είναι ειδικός επιστήμων σε ζητήματα Άμυνας και Ασφάλειας και συνεργάτης του διεθνούς οργανισμού πολιτικής Ασφάλειας της Γενεύης (Geneva Centre for Security Policy). Εργάστηκε ως ανώτερος ερευνητής σε θέματα ασφάλειας στο Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών, τον φορέα του Υπουργείου Εξωτερικών και ως υπεύθυνος διεθνών συνεργασιών του ιδρύματος, συνέβαλε στην ίδρυση ενός ακαδημαϊκού consortium με τη σύμπραξη ελληνικών και κινεζικών δεξαμενών σκέψης (think tanks)  για την εξέλιξη των Ελληνοκινεζικών σχέσεων.

Σπούδασε  Ιστορία και δημοσιογραφία στα Πανεπιστήμια Ιονίου και Αθηνών, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην στρατηγική ανάλυση και σχεδιασμό στο τμήμα πολεμικών και στρατηγικών  σπουδών στο King's College  του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, και ανώτερη επαγγελματική εκπαίδευση για θέματα Κίνας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας, και για νέες απειλές ασφαλείας στο Κέντρο Πολιτικής Ασφάλειας της Γενεύης όπου όντας ο πρώτος Ελληνας εκπρόσωπος, κατέλαβε την ανώτερη διάκριση μεταξύ 22 χωρών.

Το διδακτορικό του δίπλωμα αφορά την υψηλή στρατηγική των ΗΠΑ κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μέλος των σημαντικότερων ιδρυμάτων άμυνας και ασφάλειας της Μεγ. Βρετανίας και της Ελβετίας, έχει δημοσιεύσει άρθρα και μελέτες για ζητήματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό.

email: klampropoulosΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προεδρος Επιστημονικη Επιτροπης

 • ΚΟΥΣΚΟΥΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

  Καθηγητής Δερματολογίας - Νομικός Πρόεδρος Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικήςτ. Αντιπρύτανης – Γεν. Γραμ. Υπουργείου Παιδείας

 • ΤΖΕΝ ΙΩΑΝΝΗΣ

  π. Πρόεδρος Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), συνεργάτης Διεθνών Σχέσεων Δήμου Αθηναίων

Επιστημονικη Επιτροπη

 • ΑΘΑΝΑΣOΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤIΝΟΣ

  Ομότιμος Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου

 • ΒIQUET GUY

  Σύμβουλος Διεθνών Θαλάσσιων Μεταφορών,  Διεθνούς Εμπορίου

 • ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

  Σύμβουλος Ανάπτυξης Διεθνών Πωλήσεων. Διευθύνων Σύμβουλος DK Consultants  

 • ΚΟΥΣΚΟΥΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

  Καθηγητής Δερματολογίας - Νομικός Πρόεδρος Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικήςτ. Αντιπρύτανης – Γεν. Γραμ. Υπουργείου Παιδείας

 • ΚΟΥΤΣΟΥΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ

  Καθηγήτρια Προσαρμοσμένης Κινητικής Δραστηριότητας στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

 • ΚΡΙΕΜΑΔΗΣ ΘΑΝΟΣ

  Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

 • ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

  Ειδικός Επιστήμονας Άμυνας & Ασφάλειας, ειδικός συνεργάτης Κέντρου Μελετών Ασφάλειας της Γενεύης

 • ΣΤΕΦΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

  Πολιτικός Μηχανικός (ΕΜΠ)

 • ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

  Καθηγητής Ηλεκτρονικών Υλικών στην Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ)  

 • ΨΥΛΛΑΚΗ ΕΛΙΑ

  Αναπληρώτρια Πρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Πολυτεχνείου Κρήτης και Καθηγήτρια Υδατικής Χημείας στη Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος.  

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΛΗΝΟΚΙΝΕΖΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ «ΕΚΙΝΑ» Α.Μ.Κ.Ε.

Λ. Βουλιαγμένης & Θέτιδος 12, ΤΚ 166 75, Γλυφάδα

Τηλ.: 213 0263868, 213 0273633
Fax: 211 7708355
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.