ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το Ελληνοκινεζικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης ΕΚΙΝΑ Α.Μ.Κ.Ε. συστάθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2013 ως μη κερδοσκοπική αστική εταιρία, που σκοπό έχει να καλλιεργήσει, να αναπτύξει και να ενισχύσει σφαιρικά τις σχέσεις Ελλάδας και Κίνας, σε ποικίλους τομείς και δραστηριότητες.

Ιδρυτικός στόχος του ΕΚΙΝΑ είναι η γνωριμία, η συνάντηση και η συνεννόηση ανθρώπων, εταιριών, φορέων και οργανώσεων καθώς και η ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών αλλά και η μεταξύ τους συνεργασία στον επιχειρηματικό, πολιτιστικό και επιστημονικό τομέα.

Το ΕΚΙΝΑ, ως ινστιτούτο ανάπτυξης, έρχεται να υποβοηθήσει με τις δραστηριότητές του τους υπάρχοντες φορείς και να κινηθεί σε παράλληλους δρόμους ως συνοδοιπόρος μιας κοινής προσπάθειας.

Το ΕΚΙΝΑ μέσα από τις δράσεις που αναπτύσσει, συμβάλλει στην προβολή και προώθηση του ελληνικού γίγνεσθαι στον Κινεζικό λαό. Η τέχνη, τα γράμματα, το εμπόριο, η επιχειρηματικότητα, η επιστημονική έρευνα, παρουσιάζονται μέσα από ποικίλες δραστηριότητες και μέσα από αυτές ενθαρρύνεται η επικοινωνία των δύο λαών.

Απώτερος σκοπός του ινστιτούτου είναι η εύρεση του κοινού σημείου συνάντησης μεταξύ των δύο λαών, Ελληνικού και Κινεζικού, η μεταξύ τους επαφή, η κατανόηση της διαφορετικότητάς τους και η αγαστή μεταξύ τους συνεργασία για κοινό όφελος.

Προεδρος Επιστημονικη Επιτροπης

 • ΚΟΥΣΚΟΥΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

  Καθηγητής Δερματολογίας - Νομικός Πρόεδρος Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικήςτ. Αντιπρύτανης – Γεν. Γραμ. Υπουργείου Παιδείας

 • ΤΖΕΝ ΙΩΑΝΝΗΣ

  π. Πρόεδρος Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), συνεργάτης Διεθνών Σχέσεων Δήμου Αθηναίων

Επιστημονικη Επιτροπη

 • ΑΘΑΝΑΣOΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤIΝΟΣ

  Ομότιμος Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου

 • ΒIQUET GUY

  Σύμβουλος Διεθνών Θαλάσσιων Μεταφορών,  Διεθνούς Εμπορίου

 • ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

  Σύμβουλος Ανάπτυξης Διεθνών Πωλήσεων. Διευθύνων Σύμβουλος DK Consultants  

 • ΚΟΥΣΚΟΥΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

  Καθηγητής Δερματολογίας - Νομικός Πρόεδρος Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικήςτ. Αντιπρύτανης – Γεν. Γραμ. Υπουργείου Παιδείας

 • ΚΟΥΤΣΟΥΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ

  Καθηγήτρια Προσαρμοσμένης Κινητικής Δραστηριότητας στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

 • ΚΡΙΕΜΑΔΗΣ ΘΑΝΟΣ

  Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

 • ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

  Ειδικός Επιστήμονας Άμυνας & Ασφάλειας, ειδικός συνεργάτης Κέντρου Μελετών Ασφάλειας της Γενεύης

 • ΣΤΕΦΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

  Πολιτικός Μηχανικός (ΕΜΠ)

 • ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

  Καθηγητής Ηλεκτρονικών Υλικών στην Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ)  

 • ΨΥΛΛΑΚΗ ΕΛΙΑ

  Αναπληρώτρια Πρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Πολυτεχνείου Κρήτης και Καθηγήτρια Υδατικής Χημείας στη Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος.  

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΛΗΝΟΚΙΝΕΖΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ «ΕΚΙΝΑ» Α.Μ.Κ.Ε.

Λ. Βουλιαγμένης & Θέτιδος 12, ΤΚ 166 75, Γλυφάδα

Τηλ.: 213 0263868, 213 0273633
Fax: 211 7708355
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.