Το πιο φουτουριστικό βιβλιοπωλείο βρίσκεται στην Κίνα και μιμείται τη ροή του νερού!

Σίγουρα ένα από τα πιο πρωτότυπα και φουτουριστικά βιβλιοπωλεία στον κόσμο, το Yangzhou Zhongshuge, βρίσκεται στην περιοχή Zhen Yuan της Κίνας και αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι για τους λάτρεις του βιβλίου.

Η τοποθεσία κατασκευής του, δίπλα σε ένα ποτάμι, ενέπνευσε τους σχεδιαστές του έργου δίνοντάς του αυτό το σχήμα, αφού θέλησαν να είναι εναρμονισμένο με το φυσικό περιβάλλον γύρω του. Έτσι, με τη βοήθεια καθρεφτών στο πάτωμα, στην οροφή, αλλά και της ειδικής προοπτικής που έχει ο χώρος, το βιβλιοπωλείο αυτό μοιάζει να μιμείται την κίνηση του νερού

Όπως δηλώνουν οι ίδιοι οι κατασκευαστές του εντυπωσιακού κτιρίου: «Το βιβλιοπωλείο αυτό αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα στο βιβλίο και τον άνθρωπο, όπως οι γέφυρες πάνω από τα ποτάμια συνδέουν τους ανθρώπους και τους πολιτισμούς μεταξύ τους».

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το τμήμα των παιδικών βιβλίων αφού, όπως θα δείτε, είναι ειδικά διαμορφωμένο για να μαγεύει και να προσελκύει τα παιδιά στον κόσμο του βιβλίου.

 

Πηγή: www.enallaktikidrasi.com

ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕΛΩΝ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΛΗΝΟΚΙΝΕΖΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ «ΕΚΙΝΑ» Α.Μ.Κ.Ε.

Λ. Βουλιαγμένης & Θέτιδος 12, ΤΚ 166 75, Γλυφάδα

Τηλ.: 213 0263868, 213 0273633
Fax: 211 7708355
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.