Κίνα: Άνοδος στις τιμές κατοικιών το Σεπτέμβριο

Εν μέσω αυξανόμενων φόβων για φούσκα στις αγορές ακινήτων, οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν 1,8% σε μηνιαία βάση και 9,3% σε ετήσια τον Σεπτέμβριο.

Η φθηνότερη πίστωση έχει πυροδοτήσει φρενίτιδα αγορών, ενώ οι αρχές επιβάλουν σχετικά μέτρα.

Οι μέσες τιμές κατοικιών στην Κίνα αυξήθηκαν πιο γρήγορα το Σεπτέμβριο σε σχέση με τον Αύγουστο, εν μέσω μεγάλων ανησυχιών για φούσκα που διογκώνεται στην αγορά ακινήτων, σε μεγάλες κινεζικές πόλεις.

Η μέση τιμή των νέων κατοικιών σε 70 πόλεις ενισχύθηκε κατά 1,8% το Σεπτέμβριο σε σχέση με τον Αύγουστο, σύμφωνα με υπολογισμούς της Wall Street Journal βάσει στοιχείων που δημοσίευσε σήμερα η κινεζική Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Τον Αύγουστο, οι τιμές είχαν αυξηθεί κατά 1,3% σε μηνιαίους όρους.

Σε ετήσια βάση, η μέση τιμή αυξήθηκε κατά 9,3%, έναντι ετήσιας ανόδου 7,5% τον Αύγουστο.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, οι έντονες ανησυχίες για «υπερβολές» στις αγορές ακινήτων ώθησαν τις κινεζικές αρχές σε τουλάχιστον 21 κινεζικές πόλεις να επιβάλουν μια σειρά αυστηρότερων μέτρων στην αγορά κατοικιών κατά τη διάρκεια μιας εθνικής εορτής στις αρχές Οκτωβρίου που διαρκεί μια εβδομάδα, γνωστής ως Χρυσή Εβδομάδα.

Η φθηνότερη πίστωση έχει πυροδοτήσει μια φρενίτιδα αγορών σπιτιών στις μεγάλες πόλεις της χώρας. Παράλληλα, όμως, έχει εντείνει και τους φόβους για τον αυξανόμενο δανεισμό των νοικοκυριών και τυχόν παράνομους τρόπους συγκέντρωσης χρημάτων για τις αγορές αυτές.

Το κατάστημα της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας στη Σανγκάη προειδοποίησε αυτή την εβδομάδα 25 τράπεζες ώστε να παρακολουθούν αν τα δάνεια που χορηγούνται, χρησιμοποιούνται για προκαταβολές σε αγορές κατοικιών.

 

http://www.euro2day.gr/

ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕΛΩΝ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΛΗΝΟΚΙΝΕΖΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ «ΕΚΙΝΑ» Α.Μ.Κ.Ε.

Λ. Βουλιαγμένης & Θέτιδος 12, ΤΚ 166 75, Γλυφάδα

Τηλ.: 213 0263868, 213 0273633
Fax: 211 7708355
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.