Μια πανέμορφη όπερα εναρμονισμένη με το αστικό περιβάλλον στη Βόρεια Κίνα

Η επιδίωξη των αρχιτεκτόνων του γραφείου MAD Architects ήταν να δημιουργήσουν ένα κτίριο εναρμονισμένο με το αστικό περιβάλλον.

Στη ραγδαία αναπτυσσόμενη μητρόπολη της Harbin έφτιαξαν έναν αξιοθαύμαστο χώρο για τη μουσική και το θέατρο, στην περιοχή που περιβάλλεται από υγροτόπους στην άκρη του ποταμού Songhua.

Η όπερα του Harbin εκτείνεται σε 850.000 τετραγωνικά πόδια, διαθέτει ένα θέατρο χωρητικότητας 1.600 θέσεων και μια μικρότερη 400 θέσεων. Είναι ένα πολιτιστικό κέντρο του μέλλοντος που έχει σχεδιαστεί για να ενσωματώσει τις ανθρώπινες δυνάμεις σε συνδυασμό με την αδάμαστη αγριότητα της φύσης σε αυτή την βόρεια πόλη.

Το αλουμίνιο και το γυαλί αντανακλούν τα νερά που περιβάλλουν την περιοχή. Το καμπύλο σχήμα της θυμίζει ένα μυστηριώδες υδρόβιο τέρας μισοβυθισμένο στη λιμνοθάλασσα στην άκρη του ποταμού Songhua, ένα γλυπτό πάνω στο νερό.

Αν και το εξωτερικό του κτιρίου δημιουργεί συνειρμούς με το φυσικό περιβάλλον, το εσωτερικό μεταφράζει αυτή τη γλώσσα σε άλλο επίπεδο και θυμίζει τον σκελετό ενός προϊστορικού ζώου. Ελικοειδείς σκάλες και κλιμακωτά θεωρεία σε έναν εξαιρετικά υψηλό συνδυασμό τεχνικής δημιουργούν μια δραματική ατμόσφαιρα.

 

Πηγή: www.enallaktikidrasi.com

Τελευταια Νεα

ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕΛΩΝ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΛΗΝΟΚΙΝΕΖΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ «ΕΚΙΝΑ» Α.Μ.Κ.Ε.

Λ. Βουλιαγμένης & Θέτιδος 12, ΤΚ 166 75, Γλυφάδα

Τηλ.: 213 0263868, 213 0273633
Fax: 211 7708355
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.