Οικισμοί της προ Τσιν περιόδου ανακαλύφθηκαν στη περιοχή Sichuan, στη νοτιοδυτική Κίνα.

Περισσότεροι από 20 ανθρώπινοι οικισμοί της προ Τσιν εποχής (προ Χριστού δηλαδή), ανακαλύφθηκαν διάσπαρτοι κατά μήκος της κοιλάδας του ποταμού Anning στη νοτιοδυτική Κίνα,

στη πόλη Xichang της επαρχίας Sichuan, σύμφωνα με αρχαιολογικά ευρήματα στις 18 Δεκεμβρίου 2016.

Αυτά τα ευρήματα από τη νεολιθική εποχή, που χρονολογούνται πάνω από 4.000 χρόνια, αποδεικνύουν την ανθρώπινη δραστηριότητα στην περιοχή του Άνινγκ ποταμού, το δεύτερο μεγαλύτερο στην επαρχία Sichuan. Μέχρι στιγμής, ένα πεδίο που καλύπτει 10.000 τετραγωνικά μέτρα έχει ανασκαφεί, αλλά απέχει πολύ από την ολοκλήρωσή της ανασκαφής, σύμφωνα με τον Τσεν Γουέι, έναν ειδικό που εργάζεται στην περιοχή από το Relics and Archaeology Institute της επαρχίας Sichuan, όπως αναφέρει η Western China Metropolis Daily.


Μέσω των ανασκαφών, πάνω από 280 τάφοι, 500 τοποθεσίες με ευρήματα, συμπεριλαμβάνοντας λάκκους, οικισμούς, σπίτια και κλιβάνους, καθώς και άλλα αντικείμενα καθημερινής χρήσης, ήρθαν στο φως και τα οποία αποτελούν πολύτιμη τροφή για τη μελέτη της αρχαίας κοινωνίας και του πολιτισμού της προ Τσιν περιόδου.


Ο κος Τσεν είπε ότι αυτή η αρχαιολογική ανακάλυψη έχει μεγάλη σημασία διότι αποδεικνύει ότι είναι οι πρώτοι ανθρώπινοι οικισμοί της Νεολιθικής Εποχής στη νοτιοδυτική Sichuan. Άλλωστε, αυτή η περιοχή είχε το πιο διαδεδομένο και το μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπινων οικισμών της προ Τσιν περιόδου, που ανακαλύφθηκαν στην επαρχία αυτή, εκτός από το Chengdu Plain. Τα ευρήματα αυτά είναι χρήσιμα, για να μελετήσουμε επίσης και τον σχηματισμό των αρχαίων φυλών, καθώς και τον τρόπο διανομής που εφάρμοζαν.


Η ανακάλυψη αυτών των οικισμών, ήταν μόνο ένα μέρος των αρχαιολογικών επιτευγμάτων που αφορά το έργο κατασκευής κατά μήκος της περιοχής Chengdu – Kunming Railway από το βουνό Emei έως το Miyi. Από το 2014, 48 τοποθεσίες λειψάνων έχουν εντοπιστεί επιπλέον.


Πηγή: www.chinadaily.com.cn

ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕΛΩΝ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΛΗΝΟΚΙΝΕΖΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ «ΕΚΙΝΑ» Α.Μ.Κ.Ε.

Λ. Βουλιαγμένης & Θέτιδος 12, ΤΚ 166 75, Γλυφάδα

Τηλ.: 213 0263868, 213 0273633
Fax: 211 7708355
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.