Newsletter

Το Ελληνοκινέζικο Ινστιτούτο Ανάπτυξης, ΕΚΙΝΑ, ξεκινά τη διαδρομή του δημιουργώντας γέφυρες επικοινωνίας και συνεννόησης μεταξύ των δύο λαών.

Με τους ποικίλους τομείς δράσης του, στις επιχειρήσεις, την επιστήμη και τον πολιτισμό, το ΕΚΙΝΑ, προσδοκά να γίνει ο σύνδεσμος που θα διευκολύνει την επαφή μεταξύ των δύο ενδιαφερόμενων πλευρών, Ελλάδας και Κίνας και θα συντελέσει στην επιτυχή τους συνεργασία.

ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕΛΩΝ

Γίνετε μέλος του ΕΚΙΝΑ και ενταχθείτε σε μία διαπολιτισμική ομάδα

Πολιτισμός

Τα ήθη και τα έθιμα, το σύνολο των υλικών και πνευματικών, καλλιτεχνικών και θρησκευτικών εκδηλώσεων μιας κοινωνίας εκφράζουν και ορίζουν τον...

Επιχειρηματικότητα

Το Ελληνοκινεζικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης «ΕΚΙΝΑ» παρέχει ουσιαστική στήριξη σε εταιρείες Ελλάδας και Κίνας και εργάζεται για την προώθηση ...

Επιστήμη

Για την ανάπτυξη των σχέσεων και την ουσιαστική συνάντηση των δύο λαών, το ΕΚΙΝΑ σχεδιάζει και διοργανώνει δραστηριότητες που θα έχουν...

Σε ποιο πανεπιστήμιο για να πάρεις πτυχίο, πρέπει να ξέρεις κολύμπι;

Ένα κινεζικό πανεπιστήμιο - από τα πλέον διαπρεπή της χώρας - πλέον διαμηνύει σε όλους τους δυνητικούς του σπουδαστές το εξής: "Δεν θα πάρετε το πτυχίο σας, αν δεν μας αποδείξετε πως ξέρετε κολύμπι!"

Το πανεπιστήμιο Tsinghua, γνωστό κι ως "Χάρβαρντ της Ασίας", μέσω του ίδιου του Πρύτανη ανακοίνωσε πως τα "πιο δυνατά μυαλά της χώρας που θα αποφοιτήσουν από το ίδρυμα, θα πρέπει να αποδείξουν πως διαθέτουν και κολυμβητικό ένστικτο".

Την Δευτέρα, ο Qiu Yong δήλωσε πως "το κολύμπι αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά εφόδια επιβίωσης που θα μπορούσε να έχει ένας πτυχιούχος".

Γι' αυτό και αφού έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία όλους τους κύκλους σπουδών, πριν τους απονεμηθεί το πτυχίο, θα πρέπει να βουτήξουν στην πισίνα του πανεπιστημίου και να διανύσουν τουλάχιστον 50μ., με όποιο κολυμβητικό στυλ θέλουν αυτοί, πρόσθιο, ύπτιο, ελεύθερο ή πεταλούδα.

Όπως ήταν φυσικό, στα κινεζικά social media πολλοί ήταν εκείνοι που αναρωτήθηκαν "και τί θα συμβεί με τους φοιτητές που έρχονται από αγροτικές περιοχές της χώρας, που δεν είναι κοντά σε θάλασσα, άρα δεν έχουν μάθει κολύμπι;"

Όπως τόνισε ο διευθυντής Φυσικής Εκπαίδευσης του πανεπιστημίου, Liu Bo, η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε επειδή τα τελευταία χρόνια το τμήμα Φυσικής Εκπαίδευσης "φυτοζωεί" και κανείς δεν το διαλέγει, έστω ως μάθημα επιλογής.

Το πανεπιστήμιο Tsinghua προσελκύει ετησίως πολλούς ξένους ομιλητές από όλο τον κόσμο. Μεταξύ αυτών είναι διάσημοι ξένοι πολιτικοί που ανυπομονούν να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται κατά καιρούς από το πανεπιστήμιο. Ανάμεσα τους, ο Μπιλ Κλίντον, ο Τόνι Μπλερ, ο Χένρι Κίσινγκερ είναι μόνο παραδείγματα των ανθρώπων που απευθύνθηκαν στο κοινό του Tsinghua ή έδωσαν διαλέξεις.

 

Πηγή: www.thetoc.gr

Learn Chinese banner 190x625

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΛΗΝΟΚΙΝΕΖΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ «ΕΚΙΝΑ» Α.Μ.Κ.Ε.

Λ. Βουλιαγμένης & Θέτιδος 12, ΤΚ 166 75, Γλυφάδα

Τηλ.: 213 0263868, 213 0273633
Fax: 211 7708355
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.