ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ «ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ι. ΒΟΥΓΑΣ»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ - ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015
Το Ελληνοκινεζικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης (ΕΚΙΝΑ) προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 μία (1) υποτροφία για την απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στις Διεθνείς Σπουδές (Κινεζικό Επιχειρηματικό Δίκαιο, Δίκαιο Διεθνών Σχέσεων, Συγκριτικό Δίκαιο, Ευρωπαϊκό Δίκαιο, Κοινοτικό Φορολογικό Δίκαιο) στην ημεδαπή ή την αλλοδαπή σε ανάμνηση του εκλιπόντος επίτιμου μέλους και χορηγού «Δημήτρη Ι. Βουγά».

 - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (.pdf)

 - ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Για την ανάπτυξη των σχέσεων και την ουσιαστική συνάντηση των δύο λαών, το ΕΚΙΝΑ σχεδιάζει και διοργανώνει δραστηριότητες που θα έχουν μόνιμη και σταθερή βάση. Ως πρωταρχικό βήμα έχει ορίσει την εκμάθηση της κινεζικής γλώσσας, έχει δε οργανώσει την κατάλληλη υποδομή για την διεξαγωγή σεμιναρίων. Τα σεμινάρια εκμάθησης της Κινεζικής γλώσσας, πραγματοποιούνται σε ολιγομελή τμήματα για την καλύτερη πρόσληψη των γνώσεων και παραδίδονται από εξειδικευμένους Κινέζους δασκάλους, οι οποίοι χρησιμοποιούν για τη διδασκαλία την Ελληνική γλώσσα (συνήθως η διδασκαλία γίνεται από τα Αγγλικά στα Κινεζικά), για την καλύτερη εμπέδωση της γλώσσας.

Το γεγονός της μελέτης των ελληνικών γραμμάτων και της ελληνικής γλώσσας από πανεπιστήμια και Ιδρύματα της Κίνας, όπως το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου και το Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Ξένων Γλωσσών του Πεκίνου, καθώς και η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των Πανεπιστημίων Αθηνών και Πεκίνου καταδεικνύουν το έντονο ενδιαφέρον των Κινέζων για την εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας και την αφομοίωση του πλούτου γνώσεων που μπορεί να προσφέρει στους Κινέζους σήμερα. Αξίζει να αναφερθεί ότι το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» υποστηρίζει το πρόγραμμα «Οδυσσέας» (Odysseas Online Language Tutor) που διδάσκει διαδικτυακά την Ελληνική γλώσσα, ιστορία και πολιτισμό σε 21 πανεπιστήμια της Κίνας.

Το ίδιο ενδιαφέρον εκφράζει και η ελληνική πλευρά με την ολοένα και αυξανόμενη προθυμία των Ελλήνων να κατακτήσουν την Κινεζική γλώσσα και να έρθουν σε επαφή με τον Κινεζικό πολιτισμό. Η ίδρυση του Ινστιτούτου «Κομφούκιος» Αθηνών, αποτέλεσμα της συνεργασίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Πανεπιστημίου Διεθνών Οικονομικών και Διοίκησης (University of International Businessand Economics) του Πεκίνου και του Εθνικού Οργανισμού της Κινεζικής ως Ξένης Γλώσσας /Office of Chinese LanguageCouncil International (HANBAN) με σκοπό τη διδασκαλία της Κινεζικής γλώσσας αναδεικνύει την αναγκαιότητα της ανάπτυξης των εκπαιδευτικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Νεα: Επιστημη

banner-lang

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΛΗΝΟΚΙΝΕΖΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ «ΕΚΙΝΑ» Α.Μ.Κ.Ε.

Λ. Βουλιαγμένης & Θέτιδος 12, ΤΚ 166 75, Γλυφάδα

Τηλ.: 213 0263868, 213 0273633
Fax: 211 7708355
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.