ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Το Ελληνοκινεζικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης «ΕΚΙΝΑ» παρέχει ουσιαστική στήριξη σε εταιρείες Ελλάδας και Κίνας και εργάζεται για την προώθηση και τη στήριξη του εμπορίου, της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Για την εξυπηρέτηση αυτού του σκοπού, το ΕΚΙΝΑ προωθεί την έρευνα και ενθαρρύνει τη συμμετοχή των βιομηχανιών στο συγκεκριμένο πεδίο, ενώ ταυτόχρονα προβάλλει τα αποτελέσματα των διαφόρων ερευνών με σχετικά δημοσιεύματα αλλά και με άλλες δράσεις, όπως με τη διοργάνωση σεμιναρίων.

Οι δράσεις του ΕΚΙΝΑ που συνδέονται με την επιχειρηματικότητα επικεντρώνονται στους ακόλουθους στόχους:

  • Παροχή πρακτικών συμβουλών ή/και κατευθυντήριων γραμμών που θα διευκολύνουν την υλοποίηση επιχειρηματικών σχεδίων των δύο συνεργαζόμενων μερών –Ελλάδας και Κίνας– και την ίδρυση νέων εταιρειών.
  • Προώθηση της ανταλλαγής γνώσεων μεταξύ των δύο χωρών
  • Ανάπτυξη των τουριστικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών
  • Δημιουργία δικτύων συνεργασίας
  • Υποβοήθηση για τον εντοπισμό εμπορικών ευκαιριών και στις δύο χώρες
  • Παροχή κατευθυντήριων γραμμών σε επαγγελματίες για θέματα που αφορούν στη γεωγραφική ποικιλομορφία, την επιλογή των ενδεδειγμένων συνεργατών και μεσαζόντων (πρακτόρων) καθώς και τη μελέτη των επιλογών που έχει μια εταιρία προκειμένου για τη διείσδυση των προϊόντων της στην αγορά της άλλης χώρας, ούτως ώστε να σχεδιάσει την κατάλληλη στρατηγική εισόδου.

Το ΕΚΙΝΑ αποτελεί γέφυρα συνεργασίας και συνεννόησης, ένα σημείο διαπολιτισμικού διαλόγου, μία αμερόληπτη πλατφόρμα κατανόησης των οικονομικών και νομικών πτυχών στις σχέσεις των δύο πλευρών, ενίσχυσης του εμπορίου μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, και μία «δεξαμενή σκέψης» (think tank) για τα μέλη και των δύο πλευρών.

Το Ινστιτούτο λειτουργεί ως ουδέτερο πεδίο συνάντησης των δύο πλευρών –Ελλάδας και Κίνας – το οποίο συμβάλλει στην κατάρτηση του νομικού πλαισίου και την ανάπτυξη πολιτικών που θα εξασφαλίζουν ισορροπία στις εμπορικές σχέσεις και υγιείς όρους ανταγωνισμού, με κατανόηση και σεβασμό των διαφορών.

Το ΕΚΙΝΑ λειτουργεί ως πηγή πληροφοριών για τα μέλη του σε τοπικό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, καταγράφοντας πλήθος πληροφοριών που μπορεί να αποδειχθούν ωφέλιμες, όπως για παράδειγμα τις επιχειρήσεις που παρέχουν εχέγγυα αξιοπιστίας για συνεργασία και επενδύσεις, κ.λπ..

Το Ελληνοκινεζικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης θα δημοσιεύει και θα κοινοποιεί στα μέλη του όλες τις διαθέσιμες και έγκυρες πληροφορίες που συλλέγει καθώς και αποτελέσματα ερευνών ή αναλύσεων που προσφέρουν πολύτιμες πληροφορίες, όπως νομικά πλαίσια, περιορισμοί ανταγωνιστικότητας, ρυθμιστικές τάσεις, κ.ά.

Νεα: Επιχειρηματικοτητα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΛΗΝΟΚΙΝΕΖΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ «ΕΚΙΝΑ» Α.Μ.Κ.Ε.

Λ. Βουλιαγμένης & Θέτιδος 12, ΤΚ 166 75, Γλυφάδα

Τηλ.: 213 0263868, 213 0273633
Fax: 211 7708355
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.