ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα ήθη και τα έθιμα, το σύνολο των υλικών και πνευματικών, καλλιτεχνικών και θρησκευτικών εκδηλώσεων μιας κοινωνίας εκφράζουν και ορίζουν τον πολιτισμό της. Η επιτυχής συνεργασία των λαών εδράζεται στη γνωριμία, τη γνώση και τον αμοιβαίο σεβασμό του πολιτισμού της κάθε χώρας. Δε νοείται οικονομική, επιχειρηματική ή εμπορική συνεργασία μεταξύ δύο λαών χωρίς παράλληλη «συνάντηση» των πολιτισμών τους.

Το ΕΚΙΝΑ, ως ινστιτούτο ανάπτυξης, δραστηριοποιείται ενεργά στον άξονα του πολιτισμού, στηριζόμενο στην αρχή που θέλει τον πολιτισμό να συμβαδίζει με το εμπόριο και με όλες τις δραστηριότητες που απορρέουν από αυτό.

Οι δύο λαοί, Ελληνικός και Κινεζικός, εκφράζουν και εκπροσωπούν δύο αρχαίους και πολύ σημαντικούς πολιτισμούς που επηρέασαν βαθιά και ουσιαστικά τη σκέψη των λαών που ήρθαν σε επαφή μαζί τους. Το σπουδαίο παρελθόν των δύο λαών έχει γίνει αντικείμενο θαυμασμού και αποτελεί σταθερή βάση για τις διμερείς τους σχέσεις.

Στα πλαίσια της πολιτιστικής συνεργασίας των δύο χωρών το ΕΚΙΝΑ θα διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων –καλλιτεχνικές παραστάσεις, εκθέσεις, λογοτεχνικές βραδιές, εκδόσεις βιβλίων, κ.ά. –που θα κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των δύο λαών για τις μεταξύ τους σχέσεις.

Νεα: Πολιτισμος

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΛΗΝΟΚΙΝΕΖΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ «ΕΚΙΝΑ» Α.Μ.Κ.Ε.

Λ. Βουλιαγμένης & Θέτιδος 12, ΤΚ 166 75, Γλυφάδα

Τηλ.: 213 0263868, 213 0273633
Fax: 211 7708355
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.